• Italiano
  • English
  • Slovenščina

 

 

O nas


Gosta, ki prvič obišče Sinji vrh, očara čudovit razgled na Vipavsko dolino, ki se razširi vse tja do Karavank, Benečije in Istre. Najprej ni bilo tam gori nad Ajdovščino tako rekoč nič. A gospa Irma in gospod Hieronim sta preprosto videla, kaj bi lahko zraslo. Poprijela sta za delo in ustvarila turistično domačijo, čigar sloves odmeva po vsem svetu. Poslanstvo svojih staršev sedaj nadaljuje sin Kristijan s svojo izbranko Beti.

Sinjemu vrhu je bilo najbrž namenjeno, da se bo tam odvilo toliko dobrega za večnost. Tukaj se namreč odvijajo številne umetniške delavnice, seminarji, joge… Veliko je tudi jadralnih padalcev, saj je v neposredni bližini vzletišče. Sem zahajajo skupine in posamezniki, ki so začutili nagovor prostora in narave. Na višini dobrih 1000 metrov lahko gost doživi še marsikaj prijetnega: nekateri se sem gor le umaknejo iz doline v vročih poletnih dneh, drugi uživajo v pohajkovanju po neskončnih gozdnih pešpoteh, tretji jadrajo s padali, kolesarijo, nekateri tudi meditirajo in preprosto uživajo v naravi. Svoj prostor so našli tudi športni plezalci, ker so v bližini odkrili plezalne stene.

Sinji vrh je tudi odlično izhodišče za oglede bližnjih zanimivosti: jam, vrtač, škrapelj, ledenic, Smrekove drage, Otliškega okna, Kamnite spirale ob Otliškem oknu …